Hanneke

Hanneke Arends is sinds 1990 advocaat en (echtscheidings)mediator. Sinds 2000, het jaar waarin zij haar eigen kantoor (Arends Advocatuur & Mediation) oprichtte, heeft zij zich gespecialiseerd in familierechtzaken.

Hanneke heeft de specialisatieopleiding van de vFAS (vereniging familierecht specialisten) afgerond en een ruime ervaring op het gebied van het berekenen van alimentatie, verdeling van gemeenschappen, gezag- en omgangskwesties, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van echtscheidingsovereenkomsten (convenanten). Ook complexe zaken, die handelen over de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden en/of waarbij één of beide partijen een onderneming hebben, zijn voor haar bekend terrein.

“Bij een echtscheiding gaan emoties en zakelijke problemen hand in hand, dat vraagt van mij als advocaat meer dan alleen juridische kennis. Goed luisteren, analyseren en een oplossing zoeken, rekening houdende met de gevoeligheden van beide partijen, is wat u van mij kunt verwachten. Ik ben zakelijk en pragmatisch als het nodig is, maar ik heb oog en oor voor de emoties die bij een familiezaak komen kijken.”

Mediator of advocaat
“Niemand is gebaat is bij langdurige procedures, ik onderzoek daarom in iedere zaak eerst of overleg tot de mogelijkheden behoort. Vooral als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, vind ik mediation (dat wil zeggen dat ik beide partijen als advocaat bemiddelaar bijsta) de beste manier om de gevolgen van een echtscheiding te regelen. Ook als er niet voor mediation gekozen wordt, kan ik als advocaat meestal wel, in overleg met de advocaat van de andere partij, een regeling treffen.

Dat lukt niet in alle gevallen. Sommige cliënten komen bij mij als het overleg al is stukgelopen. Er zijn ook zaken waarin overleg gewoon niet mogelijk is. In die zaken is procederen en dus de rechter vragen de knoop door te hakken, soms nog de enige optie. In dat soort zaken ga ik voor het maximale resultaat. Dat betekent naar mijn mening echter niet dat alles geoorloofd is. Stemmingmakerij en moddergooien zijn absoluut niet mijn stijl en dienen naar mijn mening ook niet het belang van mijn cliënt. Ik zoek de oplossing liever in het maken van een goed plan en het overtuigen van de rechter met goede argumenten. Samen met mijn cliënt de procedure zo soepel mogelijk maken en doorstaan, dat is waar ik naar streef.”

Persoonlijk kennismaken?

Neem contact op

“Dank voor je professionele begeleiding, je juiste inschattingsvermogen. Ik heb geleerd van je doorzettingsvermogen en je drive om het goede te doen.”

MachteldCliënte