Een echtscheiding of de verbreking van een samenleving, is in emotioneel en zakelijk opzicht een ingrijpend proces, waarbij vaak in korte tijd veel dingen geregeld moeten worden. 

Er moeten regelingen getroffen worden voor de kinderen (een ouderschapsplan), besloten moet worden wie waar gaat wonen en wie wat (voorlopig) betaalt.  Er moeten afspraken worden gemaakt over de verdeling van de gemeenschap van goederen, een eventuele gezamenlijke woning en/of over de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Als 1 van de echtgenoten na het huwelijk/geregistreerd partnerschap niet in zijn/haar eigen levensonderhoud kan voorzien, zal ook het onderwerp partneralimentatie aan de orde komen.

Omdat in een echtscheiding voor de echtgenoten, de emotionele en de zakelijke belangen vaak door elkaar lopen en een echtscheiding in juridisch en fiscaal opzicht vaak grote gevolgen heeft, is het van belang om iemand in te schakelen met kennis van aspecten die samenhangen met een echtscheiding. Als ervaren advocaat familierechtspecialist kan ik u die kennis en hulp bieden.  Ik treed op als advocaat in procedures of als mediator, waarbij ik u help bij het maken en vastleggen van afspraken. Ik kijk naar uw problemen met een zakelijke blik en houd daarbij rekening met de gevoeligheden van beide partijen.

Indien nodig verwijs ik u naar derden of betrek ik hen bij de advisering. Ik heb uitstekende contacten met specialisten van diverse disciplines, zoals psychologen, therapeuten, accountants, fiscalisten of pensioendeskundigen.

U wilt scheiden, maar u weet niet waar u moet beginnen?

Maak een afspraak met Hanneke Arends en bespreek waarmee zij u kan helpen.

 

Neem contact op